Sponsoreret indhold fra Ribera del Duero

Stegt lammekrone med saltkartofler og pebersalsa

Traditionelt spises der meget lam i Ribera del Duero, da lammekød og vine fra området er det oplagte makkerpar. Til de raffinerede reserva- og gran reserva-vine er den fedtfattige ryg og eventuelt en lammekølle at foretrække. Er man ude i de lidt grovere tilberedninger som bov og hals, skal man måske overveje en crianza. Urter og salater er valgt efter skulle bibringe lidt noter af peber og let anis, som kan være aromaer, du finder i vinene.  
Stegt lammekrone med saltkartofler og pebersalsa
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g små kartofler med skræl
50 g salt
4 stk laurbærblade
2 stk lammekroner ca. 600 g i alt
2 fed hvidløg
3 stk rosmarinkviste
2 stk peberfrugter
1 løg
3 fed hvidløg
2 tomater
5 friske oreganokviste
0.5 dl. olivenolie
2 spsk. rødvinseddike
- grøn salat fx. brøndkarse, rucola eller kørvel

Sådan gør du

  1. 1.Kog kartoflerne i en gryde med salt og laurbær, til de er al dente, cirka 10-12 minutter. Kom kartoflerne i et fad og kom en smule kogevand ved, cirka 1,5 dl. Bag kartoflerne 30 minutter ved 180 grader.
  2. 2.Rids fedtet på lammekronerne og gnid med finthakket hvidløg, rosmarin, salt og peber. Brun lammet grundigt på en tør pande og sæt i ovnen ved 180 grader i 12 minutter. Lad det trække 10 minutter, før det skæres.
  3. 3.Halver peberfrugter, løg, hvidløg og tomater. Læg i en bradepande med en smule oregano. Bag i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Blend det hele sammen med ekstra olivenolie og rødvinseddike til en findelt puré. Smag til med salt og peber.
  4. 4.Server lammet på en bund af tomatsalsa med kartofler og en blanding af de forskellige salater og urter ved siden af.
Se, hvad vi ellers skriver om: #scoremiddag, #weekend og gæster og #gæstemad og fest