Stegt fisk med flødekogt fennikel
AFTENSMAD

Stegt fisk med flødekogt fennikel

Fennikel er en overset grøntsag, som smager godt i mange retter. Dens lakridsagtige smag kan virke afskrækkende, men lad dig ikke narre, for fenniklen er det afgørende krydderi i denne ret med stegt fisk i flødesauce.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

1 kg kartofler
2 stk. fennikel
- lidt smør
1 dl. piske-fløde
2 dl. grøntsagsbouillon
1 stk. citron
600 g fiskefileter, vi brugte havbars
- olivenolie
- salt og peber
- To håndfuld spinat eller salatblade
2 stk. forårsløg

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt kartoflerne over.
  2. 2
    Skær hver fennikel i fire både.
  3. 3
    Brun fennikel let i smørret i en gryde og hæld fløde og bouillon herpå.
  4. 4
    Lad fennikel simre i 6-8 minutter. Den skal være mør, ikke alt for blød.
  5. 5
    Smag flødesaucen til med citronsaft, salt og peber.
  6. 6
    Drys fiskefileterne godt med salt og steg dem sprøde i olivenolie på en teflonpande.
  7. 7
    Anret hver tallerken med fennikel og sauce, kartofler, spinatblade og et drys snittet forårsløg.
  8. 8
    Bræk evt. fisken i mindre stykker og fordel over retten.
  9. 9
    Server.