Sprøde tortillas med krydret kylling
AFTENSMAD

Sprøde tortillas med krydret kylling

Lækre og saftige tortillapakker med velkrydret kylling, smeltet ost og frisk spinat. Spis dem, som de er, eller server dem med iskold cremefraiche og frisk lime i både til at tage varmen fra chilien.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. olie
5 stk. forårsløg, hakket
400 g hakket kyllingekød
250 g cherrytomater, i kvarte
1 dl. øl, f.eks. hvidtøl
2 fed stødt chili
1 stk. tørret oregano
1 tsk. stærk paprika
1 stk. knust rosenpeber
1 tsk. kakaopulver
tsk. stødt koriander
1 spsk. tomateddike eller balsamico
- salt og peber
- lidt sukker
4 stk. tortillas
100 g frisk spinat
50 g mild ost, revet

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien på en pande, og steg forårsløg og kyllingekød over middel varme i 4-5 min. til gyldent.
  2. 2
    Tilsæt cherrytomater, øl, krydderier og eddike, og lad det hele simre i 3-4 min. Smag til med salt, peber, lidt sukker og evt. krydderier.
  3. 3
    Fordel kødet på midten af tortillaerne. Drys med osten, og fordel spinaten på toppen.
  4. 4
    Fold tortillaerne sammen om fyldet til små pakker.
  5. 5
    Varm olien på en pande, og steg tortillaerne over middel varme, til de er sprøde og let gyldne på begge sider.
  6. 6
    Server tortillaerne lune, som de er, eller med en sprød, grøn salat og cremefraiche.

Tip!

Skal det gå ekstra hurtigt, så lun tortillaerne i ovnen, og server kødet direkte på dem, uden at stege dem sprøde. Gør kødfyldet mere grønt og mættende ved at tilsætte majs, finthakket spidskål eller kogte kidneybønner i pkt. 4.