Sprød kyllingesalat med skorzonerrødder
SALATER

Sprød kyllingesalat med skorzonerrødder

Skorzonerrødderne har en lidt nødde- og aspargesagtig smag. De kan være svære at opdrive i almindelige supermarkeder, men har du en have, er den aflange rodfrugt nem at dyrke selv.
  • 4 Personer

Ingredienser

3 stk. kogte kyllingelår
6 skiver tørsaltet bacon
2 stk. skorzonerrødder
1 tsk. smør
stk. æble i små tern
2 tsk. kapers
1.5 dl. græsk yoghurt 2 %
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. grov sennep
- salt og peber
- Frisk rugbrød eller bondebrød, eventuelt let ristet.

Sådan gør du

  1. 1
    Pil kødet af kyllingelårene i mundrette stykker.
  2. 2
    Steg baconen sprød og gylden på en varm pande.
  3. 3
    Lad baconen køle af på et par stykker køkkenrulle.
  4. 4
    Vask og skræl skorzonerrødderne og skær den i tynde stave (0,5 cm).
  5. 5
    Kom smørret i en gryde og lad det smelte ved medium varme.
  6. 6
    Steg rødderne gyldne i smør over høj varme, det tager ca. 3 min. De skal stadig have lidt bid!
  7. 7
    Tag dem af panden og bland dem med kødet fra kyllingelårene. Stil blandingen på køl.
  8. 8
    Hak kapersene fint.
  9. 9
    Bland yoghurt, majonæse, grov sennep og de hakkede kapers.
  10. 10
    Smag dressingen til med salt og peber.
  11. 11
    Vend kød og de ristede skorzonerrødder i dressingen, sammen med 2 skiver smuldret bacon.
  12. 12
    Sæt salaten på køl indtil servering.
  13. 13
    Ved servering: smag til med salt, peber og evt. æbleeddike og fordel salaten på 4 skiver rugbrød/bondebrød og pynt med det sidste bacon.