Spicy, mør gris i tortillas

Spicy, mør gris i tortillas

Spis spicy gris Mexico-style! Anret tilbehøret i små skåle og saml din tortilla ved bordet - eller imponer gæsterne med en lækker, dampende varm og krydret tortilla. 
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

Krydderiblanding

1.5 tsk. salt
1 tsk. spidskommen, stødt
1 tsk. knust rosenpeber
1 tsk. koriander, stødt
1 tsk. brun farin
2 spsk. vand

Kød

1.2 kg ribbensteg eller magert kogeflæsk
25 g smør
2 stk. rødløg. i skiver
1.5 dl. porter eller oksefond
0.25 tsk. kanel
0.25 tsk. chiliflager, tørrede eller stødt chili
1 spsk. brun farin
0.5 spsk. æbleeddike
- salt

Tilbehør

- finthakket grønkål
- creme fraiche
- tortillas
- rødløg. vendt i limesaft

Sådan gør du

  1. 1
    Svinebryst: Bland salt, krydderier, farin i en skål. Skær svinebrystet i 4-6 firkanter, fjern sværene, og kom dem i en frysepose. Hæld krydderblandingen i fryseposen, og massér det på kødet, så det er helt dækket. Har du tid, så lad det gerne ligge nogle timer på køl i posen.
  2. 2
    Tænd ovnen på 120 grader. Varm smørret i en ovnfast stegegryde, og brun kødet på alle sider.
  3. 3
    Kom løgene ved, og lad dem stege med i 3-4 min., til det hele er gyldent. Hæld øllet ved, sammen med kanel, chili, farin, honning og æbleeddike.
  4. 4
    Læg låg på gryden. Sæt kødet i ovnen, og lad det simre her i min. 4 timer, til det er helt mørt. Du kan alternativt tilberede kødet i en lille bradepande dækket med alufolie.
  5. 5
    Servering: Kog evt. stegeskyen ind over middel varme, så det næsten bliver en glasering på kødet. Lun evt. tortillas, pakket i folie, ved 100 grader i 10 min.
  6. 6
    Server de lune tortillas toppet med skiver af det møre svinekød, grønkål, majs, og dryp med cremefraiche.

Tip!

Smid ikke sværene fra ribbensstegen ud, skær dem i skiver, steg dem sprøde i ovnen ved 200 grader med lidt salt, og drys dem over tortillaerne ved servering.