Sød mos med dildsalat og mojo
HOVEDRET

Sød mos med dildsalat og mojo

Server med dejligt dovne kødboller: Køb butikkens bedste medisterpølse, klip hul og tryk farsen direkte ud på panden i små klatter. Gennemsteg.
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g søde kartofler
4 spsk. cremefraiche 38%
2 tsk. citronsaft
- salt og sort peber lidt

Mojosauce

1 dåse flåede tomater
1 dåse tomat koncentreret, stor
1 dl. mandler
0.5 dl. olivenolie
0.5 stk. fed hvidløg

Dildsalat

1 stk. gulerod
0.5 stk. agurk
8 stk. radiser
0.5 stk. 
æble
- dild en lille håndfuld
1 dl. græsk yoghurt

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2
    Læg kartofler med skind på en bradepande og bag dem møre. De små kartofler skal have 25 minutter. De helt store skal have en lille time.  
  3. 3
    Tag ud og afkøl. Træk skindet af.  
  4. 4
    Mos til mos i en gryde og varm op med creme fraiche, citron og salt og peber. Juster konsistensen med vand. Smag til.  
  5. 5
    Kom alle ingredienser til mojo i en blender og blend sammen.  
  6. 6
    Snit grøntsager til salaten og bland med dild.  
  7. 7
    Server mos, mojo, salat og lidt græsk yoghurt på tallerkenen. Med eller uden kødboller.