Søde restepandekager

Rester kan bruges til andet end aftensmad, og her ryger resten af morgenens havregrød eller gårsdagens kogte ris i en pandekagedej. Det giver små tykke og saftige pandekager, som er gode varme og nybagte eller kolde i madpakken dagen efter.
Søde restepandekager
  • 0 Personer

Ingredienser

200 g afkølet havregrød
200 g moset frugt
3 stk æg
3 spsk. hvedemel
0.5 spsk. honning
0.5 tsk. stødt kanel
0.5 tsk. bagepulver
0.25 tsk. fint salt
- smør

Sådan gør du

  1. 1.Rør alle ingredienserne sammen og lad blandingen trække 10 min. Juster eventuelt konsistensen med ekstra mel eller mælk. Den skal være tyktflydende.
  2. 2.Varm smør eller olie på en pande over middel varme og steg flere klatkager med hver 2-3 spsk. dej ad gangen, i ca. 3 min. på hver side, til de er gyldne og faste.  
  3. 3.Server klatkagerne lune, sammen med sirup, syltetøj og/eller græsk yoghurt.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #dessert, #morgenmad og brunch og #restemad