Sød mos med dildsalat og majo

Server med dejligt dovne kødboller: Køb butikkens bedste medisterpølse, klip hul og tryk farsen direkte ud på panden i små klatter. Gennemsteg.
Sød mos med dildsalat og majo
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g søde kartofler
4 spsk. cremefraiche 38%
2 tsk. citronsaft
- salt og sort peber

Majosauce

1 dåse flåede tomater
1 dåse tomat
1 dl. mandler
0.5 dl. olivenolie
0.5 stk. fed hvidløg

Dildsalat

1 stk. gulerod
0.5 stk. agurk
8 stk radiser
0.5 stk. 
æble
- dild
1 dl. græsk yoghurt

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2.Læg kartofler med skind på en bradepande og bag dem møre. De små kartofler skal have 25 minutter. De helt store skal have en lille time.  
  3. 3.Tag ud og afkøl. Træk skindet af.  
  4. 4.Mos til mos i en gryde og varm op med creme fraiche, citron og salt og peber. Juster konsistensen med vand. Smag til.  
  5. 5.Kom alle ingredienser til mojo i en blender og blend sammen.  
  6. 6.Snit grøntsager til salaten og bland med dild.  
  7. 7.Server mos, mojo, salat og lidt græsk yoghurt på tallerkenen. Med eller uden kødboller.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret og #passer til sæsonen