Skyrskum med honningristet rugbrød og solbærvendte æbler

Morgenmadsfavoritten skyr bliver her vendt med flødeskum, så den bliver luftig og lækker. Server den i glas med sød topping til at balancere syren. 
Skyrskum med honningristet rugbrød og solbærvendte æbler
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. honning
15 g smør
3 skiver groft rugbrød, gerne med solsikke eller græskarkerner
2 dl. skyr (alternativt fromage frais)
1.5 dl. piske-fløde
2 stk æbler
3 spsk. god solbærmarmelade
- Hasselnødder til pynt

Sådan gør du

  1. 1.Smelt honning og smør på en pande over middel varme.
  2. 2.Smuldr rugbrød til små krummer og kom det på panden. Rist indtil rugbrødet er helt tørt og gyldent, ca. 7 min.
  3. 3.Tag rugbrødet af panden og lad det køle af. evt. i køleskab, hvis det skal gå rigtig stærkt.
  4. 4.Rør skyren igennem med en ske, så den er lind og uden klumper.
  5. 5.Pisk fløden til blødt skum og vend det forsigtigt i skyren. Sæt cremen på køl indtil servering.
  6. 6.Skær æblerne i meget små tern og vend dem sammen med solbærmarmeladen.
  7. 7.Ved servering: Læg skiftevis ristet rugbrød, solbæræbler og skyrcreme i 4 dessertglas.
  8. 8.Pynt med lidt hakkede hasselnødder eller lidt friske æbletern.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert, #få ingredienser og #børnevenligt