Siciliansk durumbrød
BAGVæRK

Siciliansk durumbrød

Et godt, hjemmebagt brød smager skønt alene og som tilbehør til morgen-, middag- og aftensmaden. Vi dypper disse sicilianske durumbrød i vores varme suppe.
  • 6 Personer

Ingredienser

350 g durummel
150 g hvedemel
3.25 dl. vand
10 g gær
1 spsk. middelhavssalt (strøget)
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie (til dejen)
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie til at dække dejen

Sådan gør du

  1. 1
    Start med at forvarme ovnen til 210 grader med den bage- eller stenplade, der skal anvendes.
  2. 2
    Rør gæren ud i det lune vand i en skål, og kom resten af ingredienserne i.
  3. 3
    Dejen blandes og håndæltes, til den er fast og ikke længere klæber til hænderne.
  4. 4
    Læg dejen over i en større skål, og vend den i en smule olivenolie, så overfladen er dækket.
  5. 5
    Skålen overdækkes med et klæde, og dejen hæver i en times tid.
  6. 6
    Dejen skal æltes forsigtigt med hænderne.
  7. 7
    Du skal presse fremad mere end nedad, så dejen strækkes.
  8. 8
    Læg dejen tilbage i skålen, drys mel på dejens flade, dæk skålen med et klæde.
  9. 9
    Lad dejen hæve, indtil den har dobbelt størrelse.
  10. 10
    Meget forsigtigt formes dejen nu til et brød, der snittes i toppen med en skarp kniv (snit et X).
  11. 11
    Placer forsigtigt det ubagte brød på sten- eller bagepladen i ovnen (vigtigt at dejen ikke mister volumen), og bag det i 40 min.
  12. 12
    Brødet er færdigt, når det er gyldent og lyder hult, når du banker på det med en finger.
  13. 13
    Brødet afkøles på en rist