Sponsoreret indhold fra De 5 Gaarde

Sandwich med kyllingesalat med æble

Server en frisk kyllingesalat med æble og peberfrugt på hjemmelavet sandwichbrød på skovturen eller i madpakken. Perfekt til en lang skoledag eller udflugt.
Sandwich med kyllingesalat med æble
  • 8 Personer

Ingredienser

500 g Kyllingebryst
250 g creme fraiche
2 spsk. citronsaft
1 tsk. Lidt salt og peber
0.5 tsk. karry
1 nip gurkemeje
1 stk. peberfrugt
1 stk. 
æble
2 stk forårsløg

Sandwichbrød

25 g gær

1 spsk. salt
1 tsk. honning
4 dl. lunken vand
400 g hvedemel
0.5 dl. rapsolie
1 håndfuld frisk rosmarin
lidt salt
200 g fuldkorns majsmel

Sådan gør du

  1. 1.Kom vandet i en gryde og tænd for blusset, når vandet koger kommes kyllingebryst i
  2. 2.Efter 15 minutter tages de op af vandet og lægges på et skærebræt
  3. 3.Skær dem i mindre stykker og kom dem i en skål sammen med creme fraiche, citron og krydderier
  4. 4.Hak peberfrugt, æble og forårsløg i mindre stykker og kom det ned i skålen
  5. 5.Rør godt rundt og stil det på køl
  6. 6.Kom gær, salt, honning og vand i en skål og rør rundt - brug gerne røremaskine
  7. 7.Når gæren er opløst tilføjes melet
  8. 8.Rør igen rundt - ca. 10 minutter på røremaskinen ved høj omdrejning, dejen skal være let klistret.
  9. 9.Kom et klæde over skålen og lad dejen hæve på køkkenbordet i halvanden time
  10. 10.Tænd ovnen på 250 grader
  11. 11.Hæld dejen ud på et meldrysset bord og vend den rundt, så den er let dækket af mel
  12. 12.Skær dejen ud i lidt aflange stykker og kom dem forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir
  13. 13.Pensl stykkerne med olie, drys med salt og lidt hakket frisk rosmarin
  14. 14.Bag bollerne ca. 15 minutter midt i ovnen
  15. 15.Saml din sandwich - Fyld brødet godt med kyllingesalat - Kom evt. et par bagte tomater i - Top det med lidt karse og ristet bacon
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #passer til sæsonen og #lette retter