Sponsoreret indhold fra De 5 Gaarde
Sandwich med kyllingesalat med æble
Server en frisk kyllingesalat med æble og peberfrugt på hjemmelavet sandwichbrød på skovturen eller i madpakken. Perfekt til en lang skoledag eller udflugt.

- 8 Personer
Ingredienser
500 g | Kyllingebryst |
250 g | creme fraiche |
2 spsk. | citronsaft |
1 tsk. | Lidt salt og peber |
0.5 tsk. | karry |
1 nip | gurkemeje |
1 stk. | peberfrugt |
1 stk. | æble |
2 stk | forårsløg |
Sandwichbrød
25 g | gær |
1 spsk. | salt |
1 tsk. | honning |
4 dl. | lunken vand |
400 g | hvedemel |
0.5 dl. | rapsolie |
1 håndfuld | frisk rosmarin |
lidt | salt |
200 g | fuldkorns majsmel |
Sådan gør du
- 1.Kom vandet i en gryde og tænd for blusset, når vandet koger kommes kyllingebryst i
- 2.Efter 15 minutter tages de op af vandet og lægges på et skærebræt
- 3.Skær dem i mindre stykker og kom dem i en skål sammen med creme fraiche, citron og krydderier
- 4.Hak peberfrugt, æble og forårsløg i mindre stykker og kom det ned i skålen
- 5.Rør godt rundt og stil det på køl
- 6.Kom gær, salt, honning og vand i en skål og rør rundt - brug gerne røremaskine
- 7.Når gæren er opløst tilføjes melet
- 8.Rør igen rundt - ca. 10 minutter på røremaskinen ved høj omdrejning, dejen skal være let klistret.
- 9.Kom et klæde over skålen og lad dejen hæve på køkkenbordet i halvanden time
- 10.Tænd ovnen på 250 grader
- 11.Hæld dejen ud på et meldrysset bord og vend den rundt, så den er let dækket af mel
- 12.Skær dejen ud i lidt aflange stykker og kom dem forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir
- 13.Pensl stykkerne med olie, drys med salt og lidt hakket frisk rosmarin
- 14.Bag bollerne ca. 15 minutter midt i ovnen
- 15.Saml din sandwich - Fyld brødet godt med kyllingesalat - Kom evt. et par bagte tomater i - Top det med lidt karse og ristet bacon
Denne artikel er sponsoreret og lavet i samarbejde med De 5 Gaarde.