Annoncørbetalt indhold fra Schulstad
Salat med æg, chilimayo, sprødt grønt og rugbrødscroutoner
AFTENSMAD

Salat med æg, chilimayo, sprødt grønt og rugbrødscroutoner

Til en klassisk julefrokost er vi vant til at servere forskellige retter med brød under. Med denne opskrift byder vi på en fyldig salat med æg, chilimayo og sprødt grønt - og så har vi skåret et godt rugbrød op og lavet croutoner til at drysse ud over salaten.
  • 4 Personer
  • 20 Minutes

Ingredienser

4 skiver Det Gode Signaturbrød med Bryghuset Møn
lidt olivenolie
lidt smør
4 stk æg
4 spsk. god mayonnaise
lidt citronsaft
0.5 stk. frisk chilli efter smag
lidt salt og sort peber
0.5 stk. spidskål
1 stk. citron
1 stk. hjertesalat
1 stk. rødløg
1 bundt dild

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader. Skær rugbrødet i tern.
  2. 2
    Fordel rugbrødscroutonerne på en bageplade med bagepapir, vend dem med lidt olivenolie, og krydr med salt. Steg dem 10-12 min. i ovnen, til de er let sprøde. Alternativt kan du stege dem i lidt olivenolie og smør på en pande i nogle minutter på hver side.
  3. 3
    Kog æggene hårdkogte i 10 min. Hæld vandet fra. Pil æggene. Halver dem eller skær i kvarte – krydr med peber.
  4. 4
    Rør mayonnaise med et par dråber citronsaft, finthakket chili og lidt salt.
  5. 5
    Snit spidskål i tynde strimler. Riv skallen af citronen. Drys kålen med lidt salt og revet citronskal, og kram kålen mellem hænderne. Pluk hjertesalaten groft, eller snit den i både. Pil og skær rødløg i tynde både. Vend hjertesalat med spidskål, rødløg og lidt dild.
  6. 6
    Anret salaten i skåle eller på et fad. Fordel æg og sprøde rugbrødscroutoner henover, og kom chilimayo på æggene. Drys med plukket dild.

Tip!

Der er masser af smag i brødet her, også når det er bagt og blevet til croutoner. Tilfør f.eks. salaten en håndfuld gode rejer, hvis du har lyst til mere fisk og skaldyr på dit julefrokostbord.