Roti-brød
- 4 Personer
Ingredienser
2 dl. | grahamsmel |
6 dl. | hvedemel |
2.5 dl. | vand |
- | lidt olie eller smør til bagning |
Sådan gør du
-
1Bland de to meltyper, og tilsæt vandet lidt ad gangen.
-
2Når dejen er smidig og har konsistens som en moden tomat, stilles den på køl ca. 30 minutter.
-
3Dejen tages ud af køleskabet og formes til 5-6 boller.
-
4Kom gerne lidt fedtstof på hænderne, så dejen ikke klistrer for meget.
-
5Drys lidt mel på bordet, og lad bollerne hvile, mens panden varmes op.
-
6Dyp en bolle i mel, og rul den flad med en kagerulle.
-
7Brug lidt ekstra mel, hvis dejen klisterer.
-
8Kom lidt fedtstof på panden, og læg rotien på.
-
9Bages på den ene side til overfladen bobler op.
-
10Vend rotien, og bag den på den anden side.
-
11Hvis kanterne virker rå, trykkes de ned på panden med et viskestykke eller en gaffel.
-
12Når rotien er bagt færdig, tages den af panden, smøres med lidt fedtstof og lægges halvt sammen.