Rødbederisotto med gedeost
FROKOST

Rødbederisotto med gedeost

Brug rodfrugterne til en nærende rødbederisotto krydret med gedeost
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. rødbeder, i små tern
4 stk. skalotteløg, hakket fint
3 fed fed hvidløg fint hakket
4 kviste frisk timian
4 spsk. olivenolie
4 dl. risottoris
1.5 l. grøntsagsbouillon
100 g frisk gedeost
100 g parmesanost
lidt Lidt salt og peber
2 dråber hvidvinseddike Citronsaft kan erstatte hvidvinseddike

Sådan gør du

  1. 1
    Svits rødbede, løg og hvidløg et par minutter.
  2. 2
    Tilsæt et nip salt, ris og timian og svits videre i et parminutter til risene bliver klare i overfladen.  
  3. 3
    Tilsæt 1/3 af bouillonen under omrøring. Rør jævnligt, mens risottoen simrer. Tilsæt bouillon, ca. 1 dl ad gangen, når den første er kogt ind og let tyknet. Må ikke koge tør.  
  4. 4
    Smag på risottoen hvert 3. minut. Samlet tilberedningstid for risene er 16-20 min. Måske skal du bruge mere eller mindre bouillon - gå efter konsistensen på risene! Når risene begynder at være møre, men stadig har en anelse bid, tilsættes en lille sjat bouillon, og gedeost og parmesan røres derefter i.  
  5. 5
    Smag gerne til med ekstra af begge typer ost.  
  6. 6
    Sluk blusset og rør til osten er smeltet. Smag til med salt, peber og evt. eddike for at få balance i smagen.   
  7. 7
    Læg låg på, og lad risottoen trække 3-4 min. Drys med ekstra ost og timian – server straks.   

Tip!

Servér en lynhurtig og sprød salat som tilbehø: Riv rå rødbeder fint og æbler groft og bland sammen i en skål. Lækkert med drys på toppen, fx ristede nødder.