Rødbedehummus med rygeost

Flot rød og blød hummus, der kan smøres direkte på brødet og sendes med i madpakken.
Rødbedehummus  med rygeost
  • 4 Personer

Ingredienser

240 g kogte kikærter
1 stk. rødbede
0.5 stk. citron
2 spsk. rygeost
2 spsk. vand
2 spsk. olivenolie
1 stk. hvidløg
lidt salt og lidt peber

Sådan gør du

  1. 1.Skyl kikærterne under koldt vand, hvis de er fra dåse.
  2. 2.Kom kikærterne i en foodprocessor eller minihakker sammen med rødbede, citronsaft, rygeost, vand og olivenolie. Blend til en ensartet, cremet og smørbar puré. Juster evt. konsistensen med en smule ekstra vand.
  3. 3.Tilsæt hvidløg, salt og peber, lidt ad gangen. Blend mellem hver ingrediens, og smag. Smagen skal være nøddeagtig og balanceret, ikke fad og flad.
  4. 4.Sæt den færdige hummus tildækket på køl indtil servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost, #passer til sæsonen, #lette retter, #få ingredienser, #vegetar, #tilbehør til kylling, #picnic og #tapas