Ristede paprika- og røgmandler
SNACKS OG TILBEHøR

Ristede paprika- og røgmandler

Den røgede og ristede smag klæder de fleste nødder, som udvikler ekstra karakter efter en tur i ovnen. Lav eventuelt din egen nøddeblanding og kom den på glas, når nødderne er kølet ordentligt af. 
  • 4 Personer

Ingredienser

250 g nødder, f.eks cashew og mandler
stk. æggehvide
4 tsk. røgsalt
1 tsk. rørsukker
4 tsk. røget paprika eller stærk paprika
1 tsk. stødt chili
tsk. sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 175C.
  2. 2
    Bland æggehvide med krydderier, sukker og salt. Vend nødderne i og rør til de er helt dækkede af krydderier.
  3. 3
    Fordel nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 min. til de er helt tørre og sprøde, rør gerne et par gange undervejs.
  4. 4
    Lad nødderne køle helt af inden servering.

Tip!

Prøv andre krydderier end paprika, f.eks. rosmarin, rålakrids eller tandoori.