Quesadillas med ost, svampe og grønkål
FORRET

Quesadillas med ost, svampe og grønkål

En quesadilla er en mexicansk ret bestående af en sammenfoldet tortilla med fyld, der steges på panden. Her med svampe, grønkål, peberfrugt, løg – og selvfølgelig ost.   
  • 4 Personer

Ingredienser

3 spsk. olivenolie
1 stk. løg
 , i tern
1 stk. snackpeber , i tern
400 g blandede svampe (f.eks. kejserhatte og champignon)
4 tsk. fajitakrydderi , efter smag
4 stilke frisk oregano finthakket (kan udelades)
4 stilke grønkål , i tynde strimler
150 g revet ost , f.eks. gouda
8 stk. tortillapandekager , mellemstore

Tilbehør:

- cremefraiche
- lime i både
- Friske koriander eller hakket forårsløg til drys.

Sådan gør du

  1. 1
    Varm 2 skefulde af olien på en pande over middel varme. Steg løg og peberfrugt i ca. 5 min., til det er mørt, men ikke har taget farve. Tag det af panden og kom det i en skål.
  2. 2
    Skær imens svampene i små tern. Skru lidt op for varmen, kom den sidste skefuld olie på panden og steg svampene gyldne, ca. 5 min. Tilsæt fajitakrydderi og oregano, skru ned for varmen og lad svampene stege videre i 4-5 min.
  3. 3
    Vend svampene sammen med løg og peberfrugt. Tilsæt grønkål og smag til med salt samt evt. ekstra fajitakrydderi.
  4. 4
    Rør revet ost i blandingen og fordel den på den ene halvdel af alle tortillas. Fold den anden side ind over, så den får form af en halvmåne.
  5. 5
    Steg hver quesadilla på panden over medium varme, til de er gyldne og sprøde på begge sider, og osten er smeltet.
  6. 6
    Halvér de færdige quesadillas og server dem lune med cremefraiche, frisk koriander eller forårsløg, og dryp evt. med lime