Sponsoreret indhold fra De 5 Gaarde

Provencalsk kyllingelår med hvidløg og rosmarin

Få en snert af sol og varme med provencalsk kyllingelår serveret med tomatpesto, søde kartofler, cherrytomater og friske krydderurter.
Provencalsk kyllingelår med hvidløg og rosmarin
  • 4 Personer

Ingredienser

1400 g kyllingeoverlår
2 spsk. rapsolie
75 g tomatpesto
4 stk søde kartofler
0.5 spsk. havsalt
12 stk fed hvidløg
2 spsk. hakket rosmarin
24 stk cherrytomater
50 g oliven
lidt frisk rosmarin

Sådan gør du

  1. 1.Smør kyllingelårene med rapsolie og tomatpesto og læg dem i en bradepande.
  2. 2.Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Vend kartoflerne i en skål med rapsolie, salt, hele fed hvidløg og hakket rosmarin.
  3. 3.Læg det hele i bradepanden med kyllingelårene. Sæt den i en kold ovn, tænd ovnen på 200 grader og steg den i ca. 45 minutter.
  4. 4.Vask cherrytomaterne, tør dem og smør dem med lidt rapsolie og kom tomater og oliven i ovnen i de sidste 10-15 minutter af kyllingens stegetid.
  5. 5.Server det hele varmt direkte fra bradepanden og pynt med frisk rosmarin.

Tip!

Du kan i stedet for søde kartofler bruge almindelige kartofler eller andre rodfrugter.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret og #passer til sæsonen