Perlehønebryst med svampe a la creme
AFTENSMAD

Perlehønebryst med svampe a la creme

Perlehønen er en særlig race, som er i familie med fasanen og kyllingen. Kødet er mørkere end kylling og smager mere vildt. Derfor laver vi perlehønen i en fed flødesauce med portvin.
  • 10 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

10 stk. perlehønebryster
1 kg vilde og dyrkede svampe
2 dl. hvid portvin
3 dl. hvidvin
4 dl. hønsefond
1 l. piske-fløde
500 g ært
60 stk. perleløg
1 kg kalvebacon

Sådan gør du

  1. 1
    Brun perlehønsene i olie og steg dem derefter færdig i ovnen i cirke 7-10 minutter ved 180 grader.
  2. 2
    De skal helst være lyserøde indeni.
  3. 3
    Sautér svampene og stil dem til side.
  4. 4
    Kog portvin og hvidvin ned og tilsæt derefter hønsefond og fløde.
  5. 5
    Når saucen har en cremet konsistens tilsættes svampene.
  6. 6
    Sautér løg og bacon, tilsæt ærter og lad dem dampe med et øjeblik.
  7. 7
    Anret det hele pænt på varme tallerkener.
  8. 8
    Server med halve ovnbagte kartofler.
  9. 9
    Hæld gerne hvidvin og olivenolie i bunden af bradebanden.
  10. 10
    Kartoflerne suger væden til sig, når de steger og det giver en fantastisk smag.

Tip!

Perlehønebryst kan erstattes med kylling.