Peberbøf med urtemos af nye kartofler og agurk og jordbærsalat
AFTENSMAD

Peberbøf med urtemos af nye kartofler og agurk og jordbærsalat

Gode bøffer er ikke kun til mænd. De smager bedst, når de er grillede enten ude på grillen eller stegt på en grillpande, som her. Jordbær i salaten balancerer de salte bøffer. 
  • 4 Personer

ingredienser

4 stk. bøffer af oksemørbrad
- Salt og peberblanding
1 kg nye kartofler
4 stk. fed hvidløg
4 stilke mynte
4 stilke koriander
25 g smør
1 stk. agurk
8 stk. jordbær
1 spsk. hvid balsamico
1 spsk. olivenolie
tsk. sukker
- salt
- Nogle stilke koriander til pynt

Sådan gør du

  1. 1
    Tag bøfferne ud af køleskabet og drys med salt og peber.
  2. 2
    Pensl lidt olie på begge sider af bøfferne.
  3. 3
    Skrub kartoflerne godt, og kog dem møre sammen med de fire fed hvidløg.
  4. 4
    Kom de nykogte kartofler i en skål sammen med smørret og mos det groft.
  5. 5
    Tilsæt lidt af kogevandet til passende konsistens.
  6. 6
    Riv eller mos hvidløg ned i mosen efter princippet smag og behag.
  7. 7
    Hak urter, og vend i. Smag til med salt.
  8. 8
    Skær agurk og jordbær i skiver, og vend med balsamico, olie, lidt sukker og lidt salt.
  9. 9
    Grill bøfferne i 1-2 minutter på hver side.
  10. 10
    Server med mos, salat og lidt mere koriander.