Pariserbøf med peberrodscreme og råsyltede rødbeder
FROKOST

Pariserbøf med peberrodscreme og råsyltede rødbeder

Klassisk pariserbøf med et moderne twist. Hjemmerørt peberrodscreme og råsyltede rødbeder giver masser af power på smagen. 
  • 4 Personer

Råsyltede rødbeder

2 stk. rødbeder, skåret i tynde strimler
2 spsk. æbleeddike
- lidt salt

Peberrodscreme

1 stk. æggeblomme
1 dl. neutral olie
1 tsk. dijonsennep
- Friskrevet peberrod, start med 1 tsk.
- Æbleeddike efter smag

Tatar

400 g tartarkød
- Salt og peber efter smag
2 stk. surdejs- eller grovboller eller 4 skiver flute/brød
- Dijonsennep til smørrelse
1 spsk. smør

Tilbehør

- kapers
- Hakkede, rå skalotteløg.

Sådan gør du

  1. 1
    Bland ingredienserne til de råsyltede rødbeder og lad dem stå og trække indtil servering.
  2. 2
    Peberrodscreme: Pisk æggeblommer og sennep sammen i en skål. Tilsæt olien (1 tsk. ad gangen) under konstant piskning, indtil konsistensen er tyk og cremet (det er ikke sikkert, at al olien skal bruges).
  3. 3
    Smag til med eddike, salt, peber og peberrod. Sæt cremen på køl indtil servering.
  4. 4
    Rør tatarkødet sammen med salt og peber, så det kun lige er blandet, men IKKE sejt.
  5. 5
    Smør brødet med dijonsennep og form 2 cm. flade bøffer af kødet. Pres bøfferne på brødet ovenpå senneppen, så de stikker lidt ud over kanterne på brødet.
  6. 6
    Smelt smørret på en pande over middel/høj varme og brun pariserbøfferne med kødsiden nedad, til de er gyldne men endelig ikke gennemstegte.
  7. 7
    Vend bøfferne og steg dem yderligere et par minutter på brødsiden.
  8. 8
    Server pariserbøfferne straks med peberrodscreme og råsyltede rådbeder, evt. kapers og hakkede løg.

Tip!

Brug en god mayonaise og rør den med revet peberrod i stedet for at lave peberrodscremen fra bunden.