Panna cotta med lakrids og vanilje
Cremet dessert lavet på fuldfed fløde. De søde, sprøde pærer og lakridsen danner et perfekt match i denne version af den italienske panna cotta.

- 4 Personer
panne cotta
3 stk | husblas |
3.5 dl. | økologisk fløde 38 % |
45 g | sukker |
0.5 stang | vanilje kornene |
tsk. | knust rålakrids |
topping
1 stk. | sprød pære |
tsk. | honning |
2 tsk. | citronsaft |
Sådan gør du
- 1.Læg husblassen i blød i koldt vand.
- 2.Kom fløde, sukker og vaniljekorn i en gryde og bring det i kog under omrøring.
- 3.Skru ned for varmen, når fløden koger. Lad den simre yderligere 3 min og tag den herefter af varmen.
- 4.Knu husblassen fri for vand og kom den i den varme fløde.
- 5.Rør til husblassen er smeltet og tilsæt rålakridsen.
- 6.Smør 4 små forme med lidt neutral olie og hæld flødeblandingen gennem en sigte ned i formene.
- 7.Stil panna cottaerne på køl i min 2 timer inden servering.
- 8.Ved servering; Vend panna cottaerne ud på 4 tallerkener (dyp evt. formene i varmt vand for at løsne lidt i kanten).
- 9.Fjern kernehuset på pæren og skær den i små tern. Vend pæreternene med honning og citron.
- 10.Fordel pæreternene over panna cottaen og server straks!