Muslinger i øl

Øl er godt til mange ting, blandt andet i retter, hvor der skal spark på smagen. Her i skøn forening med muslinger i en suppe af fløde og grøntsager.
Muslinger i øl
  • 4 Personer

Ingredienser

2 kg blåmusling
2 stk løg
1 stk. fed hvidløg
2 stk gulerødder
- olie
1.5 dl. piske-fløde
1 dl. frisksnittet bredbladet persille
2 dl. pilsner øl

Sådan gør du

  1. 1.Vask muslingerne og kik dem igennem.
  2. 2.Hvis muslingen er åben og ikke lukker sig, når man banker den imod noget hårdt, skal den smides væk.
  3. 3.Hak løg, hvidløg og gulerødder i små tern.
  4. 4.Svits grønsagerne i olie i en stor gryde, uden at de tager farve.
  5. 5.Tilsæt øl og fløde og lad det simre et par minutter.
  6. 6.Kom muslingerne i gryden og læg låg på.
  7. 7.Damp muslingerne i 3-4 minutter, indtil de åbner sig.
  8. 8.Vend persillen med muslingerne.
  9. 9.Anret muslinger og suppe i dybe tallerkener og server.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #lette retter og #få ingredienser