Mørbradgryde

Mørbradgryden er et hit i mange hjem og det forstår vi godt, da det er en rigtig Mormor-ret med gods i. Her får i opskriften på en klassisk mørbradgryde, som vi synes den er bedst, med både bacon, wienerpølser og paprika. En Mørbradgryde bør serveres med enten kartoffelmos eller kogte ris og vi anbefaler at lave en stor portion, så der der nok til flere dage. God fornøjelse!
Mørbradgryde
  • 4 Personer

Ingredienser

150 g bacon i skiver
2 stk løg
150 g champignon
1 stk. svinemørbrad
150 g wienerpølse
3 stk gulerødder
1 tsk. paprika
1 dåse hakkede tomater
2.5 dl. piskefløde
- salt
- peber
- timian

Sådan gør du

  1. 1.Skær baconskiverne i små stykker, hak løgene fint, og skær de rengjorte champignon i skiver.
  2. 2.Svits det hele i en stor stegegryde.
  3. 3.Skær mørbraden ud i grove tern, og svits kødet i gryden, til det har fået lidt stegeskorpe. Skær pølserne i små stykker, og lad dem brune en smule af.
  4. 4.Tilsæt gulerødder, paprika, tomater og fløde, og lad det hele småkoge i ca. 35-40 minutter. ´
  5. 5.Smag til med salt og peber.
  6. 6.Drys med timian inden servering, og server eksempelvis kogte ris til retten.

Tip!

Mangler du inspiration på tilbehøret til din Mørbradgryde, så hjælper vi dig her lidt på vej. Er du mest til at servere mørbradgryde med kartoffelmos, så får du her en nem og lækker opskrift på det: https://opskrifter.coop.dk/opskrifter/kartoffelmos-487 Vil du hellere spise den mørbradgryde med ris, så kan du via følgende link blive klogere på, hvordan du koger de helt perfekte ris. Der er nemlig nogle ting man skal holde sig for øje, hvis man vil have dem perfekte hver gang. https://opskrifter.coop.dk/opskrifter/kog-perfekte-ris-9335 Rigtig god fornøjelse med tilbehøret og ikke mindst mørbradgryden!  

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #mad til 2 dage