Mørbrad i fad med hvidvin og fløde

Mørbrad med blandede svampe, hvidvin, fløde og parmesan. En kombination der er svær ikke at holde af.
Mørbrad i fad med hvidvin og fløde
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g svinemørbrad
2 spsk. Hvedmel
lidt salt og sort peber
2 spsk. olivenolie
300 g blandede svampe
2 stk fed hvidløg
1.5 dl. hvidvin
0.5 stk. grøntsagsbouillon terning
2.5 dl. piskefløde
2 tsk. tørret timian

Tilbehør

- pappardelle pasta
- revet parmesan
- frisk kørvel

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 200 grader.  
  2. 2.Bland hvedemel med salt og peber. Vend mørbradskiverne i melblandingen. Varm olien på en pande og brun mørbradskiverne over høj varme, til de er gyldne. Læg dem i en lille bradepande.   
  3. 3.Hæld herefter svampe på panden og steg videre over høj varme, til de også er gyldne. Skru ned til middel/svag varme og tilsæt hvidløg og timian. Rør rundt og steg videre i 2 min.  
  4. 4.Tilsæt hvidvin, bouillon, og lad det koge ind i 2-3 min. Tilsæt så fløden, og lad det simre i 3-4 min. Smag til med salt, peber og evt. ekstra hvidvin.  
  5. 5.Hæld fløde/svampesaucen over mørbradbøfferne, og sæt det i ovnen. Lad bøfferne stege i ovnen i ca. 35 min., til de er gyldne på toppen, og flødesaucen er reduceret lidt.  
  6. 6.Server fadet varmt, sammen med kogt pasta, og drys med masser af parmesan og kørvel.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #hovedret