Mørbradgryde
AFTENSMAD

Mørbradgryde

Mørbradgryden er et hit i mange hjem og det forstår vi godt, da det er en rigtig Mormor-ret med gods i. Her får I opskriften på en klassisk mørbradgryde, som vi synes den er bedst, med både bacon, wienerpølser og paprika. En Mørbradgryde bør serveres med enten kartoffelmos eller kogte ris og vi anbefaler at lave en stor portion, så der der nok til flere dage. God fornøjelse!
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

150 g bacon i skiver
2 stk løg
150 g champignon
1 stk. svinemørbrad ca. 450 g
150 g wienerpølse
3 stk gulerødder i tern
2 spsk. tomatkoncentrat
1 spsk. paprika Mængden afhænger af hvor stærk du ønsker retten og mærket på paprika
1 dåse hakkede tomater
3 dl. piskefløde
- salt
- peber
- timian

Sådan gør du

  1. 1
    Skær baconskiverne i små stykker, hak løgene fint, og skær de rengjorte champignon i skiver.
  2. 2
    Svits det hele i en stor stegegryde.
  3. 3
    Skær mørbraden ud i grove tern, og svits kødet i gryden, til det har fået lidt stegeskorpe. Skær pølserne i små stykker, og lad dem brune en smule af.
  4. 4
    Tilsæt tomatkoncentrat og paprika og "brænd" det godt af i gryden et minuts tid, inden du tilsætter gulerødder, hakkede tomater og fløde.
  5. 5
    Lad det hele småkoge i ca. 30-35 minutter. Smag til med salt og peber.
  6. 6
    Drys med frisk timian inden servering og server eksempelvis kogte ris til retten.