Millionbøf med kokos og sprødt grønt

En cremet og ultrahurtig aftensmad med masser af smag. Der er mere substans i retten, når det hakkede kød ikke er fuldstændig findelt. Varier gerne retten med forskellige sprøde grøntsager f.eks. broccoli i stedet for ærter.
Millionbøf med kokos og sprødt grønt
  • 4 Personer

Ingredienser

1 spsk. neutral olie
400 g hakket svinekød
3 stk små porrer
2 fed hvidløg, revet eller presset
4 tsk. rød eller gul karrypasta
2 dl. kokosmælk
1 dl. vand, kan evt. udelades
- saften af 1 lime
1 tsk. thailandsk fiskesauce
g slikærter eller sugar snaps
- salt
- Evt. lidt sukker

Mangosalat

1 stk. frisk mango
- saften af en halv lime
2 spsk. saltede peanuts, hakkede
- frisk koriander til drys

Tilbehør

- kogte nudler, gerne fuldkorn

Sådan gør du

  1. 1.Bland alle ingredienserne til mangosalaten i en skål. Stil den til side og lav imens resten af retten.
  2. 2.Varm olien i en wok eller sauterpande op og kom kødet på i én stor klump. Lad det brune over høj varme på den ene side, inden du bryder klumpen i mindre stykker og uden du hakker den helt til millionbøf.
  3. 3.Tilsæt porrer, hvidløg, karrypasta, kokosmælk og vand. Lad det simre over middel varme i 5 min.
  4. 4.Vend slikærter i, varm retten igennem og smag til med limesaft, fiskesauce, salt og evt. sukker.
  5. 5.Server straks sammen med kogte nudler, mangosalaten og et drys koriander.

Tip!

Brug karrypulver sammen med 1 tsk. friskrevet ingefær i stedet for karrypasta. Udelad nudlerne og server i stedet kogte ris eller brød til retten.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad