Mandeltærte med smørkaramel
BAGVæRK

Mandeltærte med smørkaramel

Bag mandeltærten i en stor tærteform eller i flere mindre forme, så I kan få én hver. Tærten her er som skabt til den gode kop kaffe, så tag bare et stykke mere!
  • 8 Personer

Dej

100 g smør
1 dl. havregryn
1 dl. hvedemel
2 spsk. sukker

Smørkaramel

50 g smør
1 dl. sukker
1 spsk. sirup
1 spsk. hvedemel
1 spsk. mælk
200 g mandler, gerne  både smuttede og ikke smutted

Sådan gør du

  1. 1
    Skær smør i mindre stykker. Bland havregryn, hvedemel og sukker sammen i en skål, og vend smør heri
  2. 2
    Ælt ingredienserne sammen til en dej. Tryk dejen ud i formen eller formene med vandvåde fingre
  3. 3
    Dæk form og dej med film, og sæt i køleskab i 30 minutter. Sæt ovnen på 200 grader
  4. 4
    Prik dejbunden med en gaffel, og bag den i 10 minutter. Tag den ud, og fordel mandler på bunden
  5. 5
    Kom alle ingredienser til smørkaramel i en lille gryde, og lad ingredienserne smelte, imens du rører med en gaffel eller et lille piskeris. Lad saucen simre i 2-3 minutter
  6. 6
    Hæld nu smørkaramel hen over mandlerne, og bag kagerne gyldne. Hold øje efter 12 minutter. Måske skal de have 15 minutter
  7. 7
    Afkøl helt. Vent gerne til i morgen med at nyde kagen. Opbevar den ved stuetemperatur. Server kagen til kaffen i helt små stykker som en slags konfekt. Eller til vaniljeis