Mælkepocheret rødspættefilet med blomkål og sauce nage
AFTENSMAD

Mælkepocheret rødspættefilet med blomkål og sauce nage

Silkeblød spise, som vækker associationer til det franske køkken. Køb dine rødspætter friske hos fiskehandleren, så smager de endnu bedre.
  • 4 Personer

ingredienser

4 stk. rødspættefileter a ca. 60 g
2 dl. sødmælk
2 dl. vand
- salt og peber
1 stk. krondild
4 stk. blomkålsbuketter
4 stk. cherrytomater
4 stk. syltede grønne tomater

Sauce nage

l. vand
l. hvidvin
1 stk. lille gulerod
1 stk. skive knoldselleri
1 stk. løg
1 stk. fed hvidløg
tsk. korianderfrø
1 stk. stjerneanis
25 g smør

Sådan gør du

  1. 1
    Hæld mælk og vand i en gryde.
  2. 2
    Læg fisken i, og krydr med salt, peber og krondild.
  3. 3
    Damp under låg i 5 min.
  4. 4
    Kog blomkålen mør i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
  5. 5
    Kom alle ingredienser til sauce nage i en gryde og kog til grøntsagerne er bløde.
  6. 6
    Tag grøntsagerne op og lad saucen koge ind til det halve.
  7. 7
    Tag fra varmen, og pisk smørret i.
  8. 8
    Server med godt brød.