Letsaltet kalvespidsbryst med svampesauce og lune syltede brombær

Du skal i gang dagen før, hvis du skal nå at lave denne ret helt perfekt. Det salte kalvekød smager himmelsk med de søde og let syrlige brombær.
Letsaltet kalvespidsbryst med svampesauce og lune syltede brombær
  • 4 Personer

ingredienser

800 g kalvespidsbryst
2 tsk. fint salt
1 tsk. sukker
- smør
1 håndfuld frisk timian
30 g tørrede karljohan svampe
3 dl. kogende vand
2 dl. piske-fløde
1 kg aspargeskartofler
200 g frosne brombær
2 spsk. sukker
1 tsk. bær eller æbleeddike
- friske brombær

Sådan gør du

  1. 1.Dagen før: Dup kødet tørt med køkkenrulle
  2. 2.Bland salt og sukker og gnid kødet med dette
  3. 3.Kom i en plasticpose og sæt i køleskab natten over
  4. 4.Tag kødet ud af køleskabet, og lad det ligge i 30 minutter
  5. 5.Sæt ovnen på 175 grader
  6. 6.Brun nu kødet i en gryde med smør på begge sider
  7. 7.Kom cirka 3 dl vand og timian ved og læg låg på
  8. 8.Sæt kødet i ovnen og lad det stege i 2 timer
  9. 9.Tilføj vand, hvis vandet damper væk. Kom svampene i en skål, og hæld vandet på
  10. 10.Lad det stå og trække i 15 minutter
  11. 11.Hæld vandet gennem et kaffefilter og gem det. Skyl og afdryp svampene
  12. 12.Svits svampene i smør i en gryde
  13. 13.Kom svampevand og fløde herpå
  14. 14.Lad stå og simre i 15 minutter
  15. 15.Smag til med sky fra kødet, når det er færdigstegt. Ønsker du tykkere sauce, kan du jævne med 2 tsk. majsstivelse rørt op i en anelse vand
  16. 16.Kog kartoflerne
  17. 17.Kom brombær, sukker og 1 tsk. eddike i en gryde og lad simre, indtil sukkeret er opløst og brombærrene optøede
  18. 18.Kom i en skål og afkøl
  19. 19.Server kødet skåret i skiver med sauce, kartofler og brombær

Tip!

Dagen før skal kødet gnides med salt og lidt sukker og trække i køleskabet natten over, så det bliver saftigt og velsmagende. Perfekt til gæster.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad