Lady og vagabonden kødboller
GæSTEMAD OG FEST

Lady og vagabonden kødboller

Spaghetti og kødboller fra historiens sødeste tegneserieromance. En baggård, vasketøj på en snor og en italiensk violin gør kun oplevelsen rigere
  • 4 Personer

Ingredienser

450 g oksekød 10-18% fedt
1 tsk. fint salt
2 fed hvidløg Fintrevet
lidt peber
 Friskkværnet
2 kviste frisk rosmarin Finthakket, eller 1 tsk. tørret
1 stk. lille skalotteløg Revet
1 stk. æg M/L
60 g rasp Brug grov rasp (panko), eller 1,5 skive smuldret hvidt brød
1 dl. mælk Vand kan også bruges

Til servering

- tomatsauce
- revet parmesan
- pasta

Sådan gør du

  1. 1
    Rør kødet sammen med salt og krydderier i 1-2 min.  
  2. 2
    Tilsæt resten af ingredienserne i nævnte rækkefølge og rør lidt mellem hver.   
  3. 3
    Bring en gryde letsaltet vand næsten til kogepunktet. Form kødbollerne med ca. 2-3 tsk. fars i hver. Kog kødbollerne i 3-4 min. i vandet, eller til de stiger op til overfladen. Alternativt kan kødboller også steges på samme måde som de svenske kødboller.   
  4. 4
    Server kødboller i tomatsovs (enten hjemmelavet eller færdigkøbt) sammen med pasta og revet parmesan.