Sponsoreret indhold fra De 5 Gaarde

Kylling i ovn med rodfrugter

Ovnstegt kylling er en nem og sund hverdagsret. Server kyllingen med rodfrugter, foccaciabrød og masser krydderurter.
Kylling i ovn med rodfrugter
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. hel kylling
lidt Lidt peber og salt
8 fed fed hvidløg
1 stk. rosmarinkvist
1500 g skrællede rodfrugter
lidt rapsolie
3 stk rosmarinkviste
6 stk timiankviste
2 stk hele hvidløg
lidt persille
2 stk timiankviste
6 stk skrællede bagekartofler
- foccacia brød

Sådan gør du

  1. 1.Rens kyllingen og dup den tør med køkkenrulle.
  2. 2.Krydr kyllingen indvendig med salt og peber og fyld dem med hvidløgsfed, rosmarin og timian.
  3. 3.Luk med en kødnål og læg den midt på bradepanden. Sæt kyllingen i ovnen ved 200 grader i 30 min.
  4. 4.Skær rodfrugterne i mindre stykker, vend dem i olien og krydr med salt, peber samt krydderurter.
  5. 5.Læg rodfrugterne rundt om kyllingen og sæt den tilbage i ovnen endnu ca. 30 min. til kyllingen er stegt og rodfrugterne bagt.
  6. 6.Skær kartoflerne i grove tern og læg dem i et ovnfast fad sammen med upillede hvidløgsfed.
  7. 7.Dryp med olien, krydr med salt og peber og steg kartoflerne i ca. 35 min. i ovnen sammen med kyllingen.
  8. 8.Drys kartoflerne med masser af hakket persille.
  9. 9.Parter kyllingen og server med kartofler, rodfrugter, lunt brød og lidt god olie.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret og #passer til sæsonen