Annoncørbetalt indhold fra De 5 Gaarde
Kylling i ovn med rodfrugter
AFTENSMAD

Kylling i ovn med rodfrugter

Ovnstegt kylling er en nem og sund hverdagsret. Server kyllingen med rodfrugter, foccaciabrød og masser krydderurter.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. hel kylling
lidt Lidt peber og salt
8 fed fed hvidløg
1 stk. rosmarinkvist
1500 g skrællede rodfrugter
lidt rapsolie
3 stk rosmarinkviste
6 stk timiankviste
2 stk hele hvidløg
lidt persille
2 stk timiankviste
6 stk skrællede bagekartofler

Tilbehør

- foccacia brød

Sådan gør du

  1. 1
    Rens kyllingen og dup den tør med køkkenrulle.
  2. 2
    Krydr kyllingen indvendig med salt og peber og fyld dem med hvidløgsfed, rosmarin og timian.
  3. 3
    Luk med en kødnål og læg den midt på bradepanden. Sæt kyllingen i ovnen ved 200 grader i 30 min.
  4. 4
    Skær rodfrugterne i mindre stykker, vend dem i olien og krydr med salt, peber samt krydderurter.
  5. 5
    Læg rodfrugterne rundt om kyllingen og sæt den tilbage i ovnen endnu ca. 30 min. til kyllingen er stegt og rodfrugterne bagt.
  6. 6
    Skær kartoflerne i grove tern og læg dem i et ovnfast fad sammen med upillede hvidløgsfed.
  7. 7
    Dryp med olien, krydr med salt og peber og steg kartoflerne i ca. 35 min. i ovnen sammen med kyllingen.
  8. 8
    Drys kartoflerne med masser af hakket persille.
  9. 9
    Parter kyllingen og server med kartofler, rodfrugter, lunt brød og lidt god olie.