Sponsoreret indhold fra De 5 Gaarde
Kylling i ovn med rodfrugter
Ovnstegt kylling er en nem og sund hverdagsret. Server kyllingen med rodfrugter, foccaciabrød og masser krydderurter.

- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | hel kylling |
lidt | Lidt peber og salt |
8 fed | fed hvidløg |
1 stk. | rosmarinkvist |
1500 g | skrællede rodfrugter |
lidt | rapsolie |
3 stk | rosmarinkviste |
6 stk | timiankviste |
2 stk | hele hvidløg |
lidt | persille |
2 stk | timiankviste |
6 stk | skrællede bagekartofler |
Tilbehør
- | foccacia brød |
Sådan gør du
- 1.Rens kyllingen og dup den tør med køkkenrulle.
- 2.Krydr kyllingen indvendig med salt og peber og fyld dem med hvidløgsfed, rosmarin og timian.
- 3.Luk med en kødnål og læg den midt på bradepanden. Sæt kyllingen i ovnen ved 200 grader i 30 min.
- 4.Skær rodfrugterne i mindre stykker, vend dem i olien og krydr med salt, peber samt krydderurter.
- 5.Læg rodfrugterne rundt om kyllingen og sæt den tilbage i ovnen endnu ca. 30 min. til kyllingen er stegt og rodfrugterne bagt.
- 6.Skær kartoflerne i grove tern og læg dem i et ovnfast fad sammen med upillede hvidløgsfed.
- 7.Dryp med olien, krydr med salt og peber og steg kartoflerne i ca. 35 min. i ovnen sammen med kyllingen.
- 8.Drys kartoflerne med masser af hakket persille.
- 9.Parter kyllingen og server med kartofler, rodfrugter, lunt brød og lidt god olie.
Denne artikel er sponsoreret og lavet i samarbejde med De 5 Gaarde.