Kold nudelsalat med rejer, kål og mango

Denne knasende salat er god i madpakken, så lav rigeligt af den.
Kold nudelsalat med rejer, kål og mango
  • 4 Personer

Ingredienser

200 g nudler
4 spsk. solsikkeolie
1 spsk. crunchy peanutbutter
1 tsk. ristet sesamolie
2 stk lime (saften)
0.5 stk. fed hvidløg
0.5 stk. rød chilli
- sukker, efter smag
- salt og sort peber
300 g kogt vannameireje
5 stk grønkål
1 stk. moden mango
- frisk koriander
- sesamfrø

Sådan gør du

  1. 1.Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Hæld dem herefter i en sigte og lad dem dryppe af. Brus dem over med koldt, rindende vand – så køler de hurtigere ned.
  2. 2.Lav dressingen ved at piske olie, peanutbutter, limesaft, hvidløg og chili sammen. Smag til med sukker, salt og peber. Tilsæt evt. en 1 spsk. lunkent vand, hvis dressingen er meget tyk. 
  3. 3.Vend nudlerne i dressingen. Snit grønkålen fint og vend den i, sam-men med mango. Lad salaten trække på køl indtil servering. 
  4. 4.Vend rejer, koriander og sesamfrø i lige inden servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost og #passer til sæsonen