Kokosmarengs med flødeskum og lemoncurd
BAGVæRK

Kokosmarengs med flødeskum og lemoncurd

Kokosmarengs smager lidt af barndom. Vi har givet de traditionelle marengs et løft i form af flødeskum og syrlig lemoncurd, som ikke gør dem mindre fristende. 
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. æggehvider
3 dl. sukker
1 tsk. hvidvinseddike
2 dl. kokosmel
2 dl. piske-fløde
4 spsk. lemoncurd
4 spsk. blåbær evt. fra frost

Sådan gør du

  1. 1
    Til 18 stk marengs.
  2. 2
    Sæt varmluftsovnen på 100 grader, så kan du bage begge plader samtidig.
  3. 3
    Kom æggehvider og sukker i en skål, og pisk massen sammen. 
  4. 4
    Kom eddiken heri, og pisk til helt stift skum. 
  5. 5
    Vend kokos heri.
  6. 6
    Tag nu marengsmasse op med en ske, og fordel den i runde klatter på bageplader med bagepapir.
  7. 7
    Bag marengsen i ca. 40 minutter, indtil de er lette og tørre, men stadig med en blød midte.
  8. 8
    Køl af og server, eller opbevar i kagedåse.
  9. 9
    Pisk fløden til skum. Hvis du ønsker at fordele lemoncurden i tynde stråler over desserten, kan du gøre følgende:
  10. 10
    Kom lemoncurd i en lille plasticpose og pres curden ned i den ene ende.
  11. 11
    Luk posen som en lille sprøjtepose og klip et lille hul.
  12. 12
    Nu kan cremen fordeles.
  13. 13
    Anret et par marengs med flødeskum, blåbær og lemoncurd og server.