Klimavenlig burger med bearnaise-mayo

Denne ekstragrønne burger er helt uden kød og med ekstralækker mayo
Klimavenlig burger med bearnaise-mayo
  • 4 Personer

Bøf

1 dåse kikærter eller 250 g tørre kikærter, der har været i blød og er kogt
1 stk. Knorr Grøntsagsbouillon, smuldret
1 stk. løg lille
1 fed hvidløg, presset
4 spsk. mel
1 spsk. rasp
3 spsk. olivenolie til stegning
1 dl. rasp til stegning

Bearnaise-mayo

1 brev Knorr Bearnaise Sauce
6 spsk. Hellmann's mayonnaise

Tilbehør

- Burgerboller
- tomat
- salat
- agurk
- rødløg
- Ovnstegte kartofler eller pommes frites

Sådan gør du

  1. 1.Hæld vandet fra kikærterne, og mix ingredienserne til burgerbøfferne i en foodprocessor, i en blender eller med en stavblender, indtil farsen er jævn.
  2. 2.Kom olie på hænderne, del farsen i fire kugler, og tryk hver kugle flad til en bøf på en tallerken med rasp. Vend bøffen, så der kommer rasp på begge sider.
  3. 3.Varm olie på panden, og steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side, indtil de har en sprød skorpe.
  4. 4.Imens bøfferne steger, blandes et brev Knorr Bearnaise Sauce med Hellmann’s mayonnaise til en bearnaise-mayo.
  5. 5.Saml burgeren med bøfferne, bearnaise-mayoen og det resterende tilbehør. Server resten af bearnaise-mayoen til de ovnstegte kartofler eller pommes frites.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #passer til sæsonen og #klimavenlig