Klar suppe med hurtige kødboller, kikærter og grønkål
HURTIG AFTENSMAD

Klar suppe med hurtige kødboller, kikærter og grønkål

Vinter er tid til varme supper. Klar suppe behøver ikke at være en kedelig bouillon med frysergrøntsager og kød- og melboller fra en pose. Med denne suppe snyder vi os til hjemmelavede kødboller med en medister, og på bare en halv time er maden klar.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

1.2 l. hønsefond
2 stk. porrer
2 stk. gulerødder
3 stk. Mellemstore kartofler
1 stk. medisterpølse
2 dl. kogte kikærter
200 g grønkål
1 stk. squash
lidt salt og friskkværnet peber

Til servering

50 g parmesan eller grøn pesto
- god olivenolie
1 stk. surdejsbrød

Sådan gør du

  1. 1
    Varm fonden op.
  2. 2
    Skær porre i skiver og gulerødder og kartofler i tern og læg det i gryden med fonden. Giv et generøst drys friskkværnet peber, smag til med salt, hvis fonden ikke er saltet.
  3. 3
    Lad suppen simre i 5 minutter.
  4. 4
    Pres små kødboller ud af medisterpølsen og direkte ned i suppen. Tilsæt kikærter. Lad det hele simre i 10 minutter, til kødbollerne og grøntsagerne er møre.
  5. 5
    Rens kålen, og skær midterdelen fra. Skær kålen i store stykker og squashen i tynde skiver, og tilsæt det til suppen.
  6. 6
    Kog op i et minuts tid, til grønkålen er akkurat mør.
  7. 7
    Server suppen med friskrevet parmesan eller en skefuld grøn pesto, et dryp olivenolie og et godt stykke brød til.