Khir - sød risbudding

Basmatiris er den mest aromatiske, næsten let parfumerede, af alle rissorter og derfor perfekt til desserter. Her kogt længe med mælk og tilsat sukker og kardemomme.
Khir - sød risbudding
  • 4 Personer

ingredienser

14 dl. sødmælk
100 g basmatiris
1 tsk. stødt kardemomme
200 g sukker

Sådan gør du

  1. 1.Kog mælken op i en gryde.
  2. 2.Skyl risene, afdryp og kom i gryden.
  3. 3.Lad risene koge til grød under låg i næsten 1 time.
  4. 4.Rør i grøden i ny og næ.
  5. 5.Når grøden er kogt færdig, vendes den med sukker og nystødt kardemomme.
  6. 6.Afkøl og kom i mindre skåle.
  7. 7.Server lun eller kold.  
Se, hvad vi ellers skriver om: #indien, #dessert og #få ingredienser