Kartoffelkage med valnødder

Kartofler gør denne kage ekstra fugtig og blød i konsistensen. Server den til kaffen, så snart den kommer ud af ovnen, og snig et stykke med på madpakken dagen efter. 
Kartoffelkage med valnødder
  • 10 Personer

Ingredienser

100 g valnød
100 g smør
2 dl. sukker
3 stk æg
250 g kogte kolde kartofler
1 stk. økologisk citron
- Smør og mel til formen
- flormelis til pynt

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 175 grader.
  2. 2.Kom valnødder i en foodprocessor og knus dem godt.
  3. 3.Smelt smørret.
  4. 4.Kom æg og sukker i en skål og pisk begge dele godt sammen.
  5. 5.Mos kartoflerne godt og vend i dejen.
  6. 6.Vend smørret heri. Vend nødderne heri.
  7. 7.Riv citronskal fint og kom i dejen.
  8. 8.Smør en springform (ca. 22 cm) og drys med mel.
  9. 9.Kom dejen i formen, glat ud og bag kagen midt i ovnen i ca. 40 minutter.
  10. 10.Afkøl kagen helt og dekorer med flormelis.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk, #dessert og #få ingredienser