Kartoffelkage med valnødder
BAGVæRK

Kartoffelkage med valnødder

Kartofler gør denne kage ekstra fugtig og blød i konsistensen. Server den til kaffen, så snart den kommer ud af ovnen, og snig et stykke med på madpakken dagen efter. 
  • 10 Personer

Ingredienser

100 g valnød
100 g smør
2 dl. sukker
3 stk. æg
250 g kogte kolde kartofler
1 stk. økologisk citron
- Smør og mel til formen
- flormelis til pynt

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 175 grader.
  2. 2
    Kom valnødder i en foodprocessor og knus dem godt.
  3. 3
    Smelt smørret.
  4. 4
    Kom æg og sukker i en skål og pisk begge dele godt sammen.
  5. 5
    Mos kartoflerne godt og vend i dejen.
  6. 6
    Vend smørret heri. Vend nødderne heri.
  7. 7
    Riv citronskal fint og kom i dejen.
  8. 8
    Smør en springform (ca. 22 cm) og drys med mel.
  9. 9
    Kom dejen i formen, glat ud og bag kagen midt i ovnen i ca. 40 minutter.
  10. 10
    Afkøl kagen helt og dekorer med flormelis.