Kartoffelkage med valnødder
- 10 Personer
Ingredienser
100 g | valnød |
100 g | smør |
2 dl. | sukker |
3 stk. | æg |
250 g | kogte kolde kartofler |
1 stk. | økologisk citron |
- | Smør og mel til formen |
- | flormelis til pynt |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 175 grader.
-
2Kom valnødder i en foodprocessor og knus dem godt.
-
3Smelt smørret.
-
4Kom æg og sukker i en skål og pisk begge dele godt sammen.
-
5Mos kartoflerne godt og vend i dejen.
-
6Vend smørret heri. Vend nødderne heri.
-
7Riv citronskal fint og kom i dejen.
-
8Smør en springform (ca. 22 cm) og drys med mel.
-
9Kom dejen i formen, glat ud og bag kagen midt i ovnen i ca. 40 minutter.
-
10Afkøl kagen helt og dekorer med flormelis.