Kalvemørbrad med hasselnødder og æbler i flødesauce

Nem gæstemad, som smager skønt med sure æbler i sød flødesauce. Server gerne en grøn salat til, fx den krydrede rucola eller bitre radicchio.
Kalvemørbrad med hasselnødder og æbler i flødesauce
  • 4 Personer

Ingredienser

800 g kalvemørbrad
1 stk. løg
1 dl. haselnød
- smør
1 dl. hvidvin
2 dl. vand
1 l. piske-fløde
1 spsk. kalvefond
1 tsk. dijonsennep
2 stk æbler

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2.Vend kartofler med olie, revet hvidløg og salt.
  3. 3.Spred dem ud på en bradepande, og bag dem møre i cirka 30 minutter.
  4. 4.Skær mørbrad i bøffer, og krydr dem med salt og peber, men steg dem først lige før, I skal spise.
  5. 5.Hak løget helt fint, og svits løg og hasselnødder i smør i en gryde.
  6. 6.Kom vin herpå, og lad det simre helt væk i nogle minutter.
  7. 7.Kom vand, fløde, fond og sennep heri. Lad det simre i yderligere fem minutter.
  8. 8.Skær æble i både, og kom heri sammen med hasselnødder. Lad det simre cirka otte minutter.
  9. 9.Spæd eventuelt med lidt mere vand.
  10. 10.Steg bøfferne i smør og olie et par minutter per side. Hæld stegesaften ned i saucen.
  11. 11.Server bøfferne med kartofler, æbler og sauce.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad