Kalvekød på spid
- 4 Personer
Ingredienser
- | Krydderblanding: |
2 tsk. | hakket frisk rosmarin |
2 tsk. | hakket frisk timian |
4 spsk. | hakket frisk persille |
2 stk. | hårdkogte æg |
50 g | oksemarv/oksefedt |
1 tsk. | frisk revet ingefær |
tsk. | salt |
- | lidt sort peber |
- | Stegning: |
- | smør |
- | lidt ingefær og salt |
1 kg | Kalvebryst (bed slagteren om at fjerne ribbenene, hvis det ikke allerede er gjort |
- | salt |
Sådan gør du
-
1Kødet saltes og lægges en time i køleskabet.
-
2Krydderurterne hakkes og blandes med de finthakkede hårdkogte æg, hakket oksemarv samt lidt ingefær, salt og peber.
-
3Blandingen bredes ud på kalvebrystets inderside, dvs. den side hvor ribbenene har siddet.
-
4Kødet rulles og snøres med kødtråd.
-
5Brug eventuelt nogle kødnåle til at holde den sammen, hvis det kniber, mens den bindes.
-
6Stegen sættes på spid og steges.
-
7Der dryppes med smør og drysses med lidt ingefær og evt. lidt salt under stegningen.
-
8Anbring et fad med lidt vand under spiddet, så den gode kraft drypper heri.
-
9Den kan bruges til sovs, hvis den ikke er for fed eller salt.
-
10Steges i ovn ved 140 grader i 1½ - 2 timer efter tykkelse og brunes, hvis nødvendigt.
-
11Har man ikke et roterende spid, kan stegen fint steges i kuglegrillen ved indirekte varme eller som enhver anden steg i ovnen.