Kalvekød på spid
AFTENSMAD

Kalvekød på spid

Dejligt mørt kalvekød rullet som steg på spid. Vi har fyldt den med krydderurter, finthakkede hårdkogte æg, hakket oksemarv samt lidt ingefær, salt og peber.
  • 4 Personer

Ingredienser

- Krydderblanding:
2 tsk. hakket frisk rosmarin
2 tsk. hakket frisk timian
4 spsk. hakket frisk persille
2 stk. hårdkogte æg
50 g oksemarv/oksefedt
1 tsk. frisk revet ingefær
tsk. salt
- lidt sort peber
- Stegning:
- smør
- lidt ingefær og salt
1 kg Kalvebryst (bed slagteren om at fjerne ribbenene, hvis det ikke allerede er gjort
- salt

Sådan gør du

  1. 1
    Kødet saltes og lægges en time i køleskabet.
  2. 2
    Krydderurterne hakkes og blandes med de finthakkede hårdkogte æg, hakket oksemarv samt lidt ingefær, salt og peber.
  3. 3
    Blandingen bredes ud på kalvebrystets inderside, dvs. den side hvor ribbenene har siddet.
  4. 4
    Kødet rulles og snøres med kødtråd.
  5. 5
    Brug eventuelt nogle kødnåle til at holde den sammen, hvis det kniber, mens den bindes.
  6. 6
    Stegen sættes på spid og steges.
  7. 7
    Der dryppes med smør og drysses med lidt ingefær og evt. lidt salt under stegningen.
  8. 8
    Anbring et fad med lidt vand under spiddet, så den gode kraft drypper heri.
  9. 9
    Den kan bruges til sovs, hvis den ikke er for fed eller salt.
  10. 10
    Steges i ovn ved 140 grader i 1½ - 2 timer efter tykkelse og brunes, hvis nødvendigt.
  11. 11
    Har man ikke et roterende spid, kan stegen fint steges i kuglegrillen ved indirekte varme eller som enhver anden steg i ovnen.