Kålcarbonara
- 4 Personer
Ingredienser
3 håndfulde | grønkål |
500 g | rosenkål |
400 g | Spaghetti (gerne fuldkorn) |
500 g | Svampe (fx østershatte, kantereller eller brune champignin) |
- | olie |
3 fed | hvidløg |
1 stk. | Hvidvin (køb en hel og drik den anden halvdel til maden) |
2.5 dl. | piske-fløde |
3 dl. | Revet parmasan |
- | lidt olivenolie |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Vask kålen og tag grønkålsbladene fra stænglen. skær over et par gange. Skær enderne af rosenkålen og pil bladene af. Det er kun bladene, du skal bruge her. Resten spises en anden dag.
-
2Sæt pastavand over.
-
3Skær svampene i mindre stykker og svits i lidt olie på en panden. Når svampene er ristet gyldne, hælder du dem over på et fad.
-
4Hak hvidløg og svits på panden. hæld hvidvin og fløde på panden og lad simre et par minutter.
-
5Kog pastaen efter anvisning på emballagen.
-
6Vend grønkålen i flødesaucen, og lad sovsen simre i yderligere et par minutter.
-
7Afdryp pastaen og vend den med grønkålsflødesovs, parmesanost, svampe og de afpillede rosenkålsblade. Smag til med salt og peber.