Kager på 10 min: Brownie

Bag en brownie i et lille papkrus eller isbæger, så du kan putte den i madkassen eller lave en hel bunke til en udflugt.  Husk at fore kruset/bægret med 1 stykke bagepapir. Koppen indeholder typisk en tynd plastfilm, og den er ikke godkendt til denne høje temp eller til kontakt med fedt og olier.
Kager på 10 min: Brownie
  • 1 Person
  • 10 Minutes

Kagedej

2 spsk. blødt smør
2 spsk. sukker
1 spsk. lys muscovadosukker eller farin
1 spsk. kakaopulver
1 stk. mellemstor æggeblomme
tsk. vaniljeekstrakt
4 spsk. hvedemel
tsk. bagepulver
1 knsp. salt
2 spsk. chokoladeknap

Sådan gør du

  1. 1.Kom smør i en kop på 3 ½ dl, og giv det 10-20 sekunder i mikroovnen, til det er smeltet.
  2. 2.Tilsæt sukker, muscovadosukker og kakaopulver, og rør rundt med en gaffel, til massen er jævn.
  3. 3.Tilføj derpå æggeblomme og vanilje, rør kort med gaflen,
og tilsæt så mel, bagepulver og salt. Rør dejen jævn. Vend halvdelen af chokoladeknapperne i, og hæld dejen i et papkrus på 2 1/2 dl.
  4. 4.Bag kagen i mikroovn i 50 sekunder ved 600 W, 30 sekunder ved 800 W eller 25 sekunder ved 1000 W. Drys de resterende chokoladeknapper over, og giv kagen yderligere 30 sekunder. Lad den køle af – gerne i 15 minutter (hvis du kan holde ud at vente så længe), så den når at blive lækkert sej i konsistensen, inden den serveres.
  5. 5.Opskriften stammer fra bogen: Kager i kopper - 40 lynhurtige kager fra mikroovnen

Tip!

Brownien kan også underbages en smule, så den stadig er helt blød i midten…

Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen og #dessert