Kager på 10 min: Blåbærmuffin

Nemmere og lækrere bliver det ikke – så pas hellere på, at du ikke ender med at spise blåbærmuffins hver eneste dag!
Kager på 10 min: Blåbærmuffin
  • 1 Person
  • 10 Minutes

Kagedej

2 spsk. blødt smør
1 stk. æg
1 spsk. letmælk
1 tsk. vaniljeekstrakt
3 spsk. muscovadosukker eller farin
4 spsk. mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
1 knsp. salt
3 spsk. friskt blåbær
1 tsk. groft rørsukker

Sådan gør du

  1. 1.Kom smørret i en kop på 3 1⁄2 dl, og giv det 10–20 sekunder i mikroovnen, til det er smeltet.
  2. 2.Tilsæt æg, mælk og vanilje, og rør det hele grundigt sammen i koppen med en gaffel.
  3. 3.Tilføj derpå sukker, mel, bagepulver, kanel og salt, og rør igen rundt, til dejen er glat. Vend halvdelen af blåbærrene i, og drys resten ovenpå.
  4. 4.Bag nu kagen i mikroovnen i 2 minutter og 30 sekunder ved 600 W, 2 minutter ved 800 W eller 1 minut og 40 sekunder ved 1000 W.
  5. 5.Drys det grove rørsukker over, og server kagen lun.
  6. 6.Opskriften stammer fra bogen: Kager i kopper - 40 lynhurtige kager fra mikroovnen

Tip!

Skift blåbærrene ud med hindbær eller små stykker pære – og måske en chokoladeknap eller fem, når nu de passer så godt sammen.

Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #bagværk, #dessert og #kager til børn