Julekys

Lækker opskrift på hjemmelavede flødeboller med marcipanbund. Giver cirka 30 stk.
Julekys
  • 15 Personer

ingredienser

500 g Odense Ren Rå Marcipan
300 g sukker
1 dl. vand
150 g pasteuriserede æggehvider
250 g ODENSE Mørk Overtræk

Sådan gør du

  1. 1.ODENSE Ren Rå Marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5–8 min.
  2. 2.Til guf tager du 300 g sukker og 1 dl vand koges op.
  3. 3.Lad det yderligere koger i 2 min. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
  4. 4.Guf piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i mindst 15 min.
  5. 5.Guffet skal være helt stift og fast.
  6. 6.Guffet sprøjtes på marcipan-bundene med en plastikpose.
  7. 7.Flødebollerne bages i ca. 5 min. ved 180 °C, så de får en fast overflade.
  8. 8.Efter afkøling pensles/dyppes flødebollerne med smeltet ODENSE Mørk Overtræk.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert, #få ingredienser og #jul