Julekys

Lækker opskrift på hjemmelavede flødeboller med marcipanbund. Giver cirka 30 stk.
Julekys
  • 15 Personer

ingredienser

500 g Odense Ren Rå Marcipan
300 g sukker
1 dl. vand
150 g pasteuriserede æggehvider
250 g ODENSE Mørk Overtræk

Sådan gør du

  1. 1.ODENSE Ren Rå Marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5–8 min. (Obs. Sørg for, at bundene er runde).
  2. 2.Kog nu sukker og vand op. Lad det koge i yderligere 2 min.
  3. 3.Æggehvider piskes let, og sukkerlagen tilsættes langsomt til de stive hvider.
  4. 4.Fortsæt med at piske guffen med en håndmikser ved middel hastighed i mindst 15 min.
  5. 5.Guffen skal være helt stiv og fast.
  6. 6.Guf sprøjtes på marcipan-bundene med en sprøjte- eller plastikpose.
  7. 7.Flødebollerne bages i ca. 5 min. ved 180 °C, så de får en fast overflade.
  8. 8.Efter afkøling pensles/dyppes flødebollerne med smeltet ODENSE Mørk Overtræk.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert, #få ingredienser og #jul