Julekys
Lækker opskrift på hjemmelavede flødeboller med marcipanbund. Giver cirka 30 stk.

- 15 Personer
ingredienser
500 g | Odense Ren Rå Marcipan |
300 g | sukker |
1 dl. | vand |
150 g | pasteuriserede æggehvider |
250 g | ODENSE Mørk Overtræk |
Sådan gør du
- 1.ODENSE Ren Rå Marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5–8 min. (Obs. Sørg for, at bundene er runde).
- 2.Kog nu sukker og vand op. Lad det koge i yderligere 2 min.
- 3.Æggehvider piskes let, og sukkerlagen tilsættes langsomt til de stive hvider.
- 4.Fortsæt med at piske guffen med en håndmikser ved middel hastighed i mindst 15 min.
- 5.Guffen skal være helt stiv og fast.
- 6.Guf sprøjtes på marcipan-bundene med en sprøjte- eller plastikpose.
- 7.Flødebollerne bages i ca. 5 min. ved 180 °C, så de får en fast overflade.
- 8.Efter afkøling pensles/dyppes flødebollerne med smeltet ODENSE Mørk Overtræk.