Julekys Traditionel opskrift fra Odense Marcipan, der forvandler basisingredienser til luftige flødeboller med marcipanbund og sprødt chokoladeovertræk. 0 Personer Ingredienser 500 g Odense Ren Rå Marcipan 300 g sukker 1 dl. vand 150 g past. æggehvider 250 g Odense mørk chokolade Sådan gør du 1.Odense Ren Rå Marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5–8 min. 2.Til guf tager du 300 g sukker og 1 dl vand koges op. 3.Lad det koge yderligere i 2 min. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. 4.Guf piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i mindst 15 min. 5.Guffet skal være helt stift og fast. 6.Guffet sprøjtes på marcipan-bundene med en plastikpose. 7.Flødebollerne bages i ca. 5 min. ved 180 °C, så de får en fast overflade. 8.Efter afkøling pensles/dyppes flødebollerne med smeltet Odense Mørk Overtræk. Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert, #få ingredienser, #jul og #børnevenligt