Julekys

Traditionel opskrift fra Odense Marcipan, der forvandler basisingredienser til luftige flødeboller med marcipanbund og sprødt chokoladeovertræk. 
Julekys
  • 0 Personer

Ingredienser

500 g Odense Ren Rå Marcipan
300 g sukker
1 dl. vand
150 g past. æggehvider
250 g Odense mørk chokolade

Sådan gør du

  1. 1.Odense Ren Rå Marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5–8 min.
  2. 2.Til guf tager du 300 g sukker og 1 dl vand koges op.
  3. 3.Lad det koge yderligere i 2 min. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
  4. 4.Guf piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i mindst 15 min.
  5. 5.Guffet skal være helt stift og fast.
  6. 6.Guffet sprøjtes på marcipan-bundene med en plastikpose.
  7. 7.Flødebollerne bages i ca. 5 min. ved 180 °C, så de får en fast overflade.
  8. 8.Efter afkøling pensles/dyppes flødebollerne med smeltet Odense Mørk Overtræk.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert, #få ingredienser, #jul og #børnevenligt