Julekage med nødder og appelsin
DESSERT

Julekage med nødder og appelsin

Bag kagen dagen før, så smager den nemlig endnu bedre. Pak rester ind i film, så holder kagen sig saftig i mindst en uge.
  • 4 Personer

Kage

250 g blødt smør
280 g kokossukker
220 g alm. sukker
5 stk. æg
300 g hvedemel
100 g mandelmel
2 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
200 g nødder, f.eks. pekan- og hasselnød
- Revet skal fra 1 økologisk appelsin

Glasur

1 stk. pasteuriseret æggehvide (1½ hvide)
4 dl. flormelis

Pynt

- Gojibær, pecannødder, hakkede hasselnødder

Sådan gør du

  1. 1
    Tag smør og æg ud af køleskabet, 30 minutter før du skal bage.
  2. 2
    Sæt ovnen på 165 grader.
  3. 3
    Rør smør og sukker sammen i en skål. Pisk et æg ad gangen i dejen, og pisk til en jævn dej.
  4. 4
    Kom mel, mandelmel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål, og bland det sammen.
  5. 5
    Hak nødder groft, og vend dem i melet. Kom melet i dejen, og rør godt rundt. Vend fintrevet appelsinskal i dejen.
  6. 6
    Smør en springform på 24-26 cm i diameter med smør, og drys med mel.
  7. 7
    Kom dejen heri, og glat ud.
  8. 8
    Bag kagen midt i ovnen i 1½ time. Tag den ud, og afkøl den helt på en rist. Sæt kagen på et serveringsfad.
  9. 9
    Kom æggehvide og flormelis i en skål, og pisk det sammen med et piskeris.
  10. 10
    Smør glasur på kagen, og pynt. Lad kagen stå og samle sig til dagen efter. Server den i mindre skiver.