Jordskoksuppe med jomfruhummer og stegt salat

Jordskoksuppe er en klar favorit, når suppemånederne trænger sig på. Den nøddeagtige smag fra de knoldede jordskokker passer perfekt til jomfruhummeren og de smørstegte salatblade.
Jordskoksuppe med jomfruhummer og stegt salat
  • 10 Personer

Suppe

1 kg jordskokker
4 stk skalotteløg
3 dl. hvidvin
1 l. hønsefond
1 l. piske-fløde

Garniture 1

200 g jordskok
- jomfruhummer
1 bundt persille
50 g smør

Garniture 2

- 3-4 slags grøn salat
- smør
4 spsk. hvidvinseddike

Sådan gør du

  1. 1.Skræl jordskokkerne.
  2. 2.Sautér finthakket skalotteløg i smør.
  3. 3.Tilsæt hvidvin og kog ned.
  4. 4.Tilsæt hønsefond, fløde og jordskokker.
  5. 5.Kog suppen i cirka 15 minutter.
  6. 6.Blend suppen og sigt den.
  7. 7.Skræl jordskokkerne og skær dem i små tern.
  8. 8.Sautér dem i smør.
  9. 9.Kom jomfruhummerhalerne ved sammen med hakket persille.
  10. 10.Vend salaterne i smør på panden.
  11. 11.Tilsat hvidvinseddike.
  12. 12.Kom salaten, de sauterede jordskokker og jomfruhummerhalerne i midten af dybe og varme skåle.
  13. 13.Hæld suppen på. Servere straks.

Tip!

Har du et stramt budget, så kan jomfruhummerhalerne sagtens helt udelades. De kan også erstattes med et lille stykke fisk. Kig efter fiskehandlerens tilbud. Jordskokker kan skiftes ud med ærter, pastinak, kartofler eller selleri.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad