Jordskoksuppe med jomfruhummer og stegt salat

Jordskoksuppe er en klar favorit, når suppemånederne trænger sig på. Den nøddeagtige smag fra de knoldede jordskokker passer perfekt til jomfruhummeren og de smørstegte salatblade.
Jordskoksuppe med jomfruhummer og stegt salat
  • 5 Personer

Suppe

1 kg rensede jordskokker skåret i stykker
2 stk skalotteløg
1 dl. hvidvin
5 dl. hønsefond
5 dl. piske-fløde

Garniture 1

100 g rensede jordskokker
- pillede jomfruhummerhaler så mange, du har lyst og råd til
1 bundt persille
25 g smør

Garniture 2

3 slags salat der skal være en god håndfuld pr. person
- smør
2 spsk. hvidvinseddike

Sådan gør du

  1. 1.Sautér finthakket skalotteløg i smør.
  2. 2.Tilsæt hvidvin og kog ned.
  3. 3.Tilsæt hønsefond, fløde og jordskokker. Kog, til jordskokkerne er møre ca. 15 min.
  4. 4.Blend suppen og sigt den.
  5. 5.Sautér jomfruhummerhaler i smør med hakket persille.
  6. 6.Sautér strimlede jordskokker.
  7. 7.Smelt smørret og sautér salatbladene.
  8. 8.Tilsæt hvidvinseddike.
  9. 9.Kom salaten i dybe, varme skåle. Læg de sauterede jordskokker og jomfruhummerhaler og salaten i og hæld suppen på - server straks.

Tip!

Er du på SU eller på et stramt budget, så kan jomfruhummerhalerne sagtens helt udelades. De kan også erstattes med et lille stykke fisk. Kig efter fiskehandlerens tilbud. Jordskokker kan skiftes ud med ærter eller kartofler og selleri.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #lette retter og #rødder og knolde