Jordskoksuppe med jomfruhummer og stegt salat

Jordskoksuppe er en klar favorit, når suppemånederne trænger sig på. Den nøddeagtige smag fra de knoldede jordskokker passer perfekt til jomfruhummeren og de smørstegte salatblade.
Jordskoksuppe med jomfruhummer og stegt salat
  • 5 Personer

Suppe

kg jordskokker
2 stk skalotteløg
1 dl. hvidvin
5 dl. hønsefond
5 dl. piske-fløde

Garniture 1

100 g jordskok
- pillede jomfruhummerhaler så mange, du har lyst og råd til
bundt persille
25 g smør

Garniture 2

3 stk slags salat
- smør
2 spsk. hvidvinseddike

Sådan gør du

  1. 1.Sautér finthakket skalotteløg i smør.
  2. 2.Tilsæt hvidvin og kog ned.
  3. 3.Tilsæt hønsefond, fløde og jordskokker.
  4. 4.Blend suppen og sigt den.
  5. 5.Sautér salat i smør.
  6. 6.Tilsæt hvidvinseddike.
  7. 7.Sautér jomfruhummerhaler i smør med hakket persille.
  8. 8.Sautér strimlede jordskokker.
  9. 9.Kom salaten i dybe, varme skåle. Læg de sauterede jordskokker og jomfruhummerhaler og salaten i og hæld suppen på - server straks.

Tip!

Er du på SU eller på et stramt budget, så kan jomfruhummerhalerne sagtens helt udelades. De kan også erstattes med et lille stykke fisk. Kig efter fiskehandlerens tilbud. Jordskokker kan skiftes ud med ærter eller kartofler og selleri.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #lette retter og #rødder og knolde