Isdessert a la sønderjysk rugbrødslagkage

Vi bager ikke kagebunde, men rister rugbrød og nødder i sukker, så det bliver sprødt og helt herligt at drysse på isen og fløden.
Isdessert a la sønderjysk rugbrødslagkage
  • 4 Personer
  • 15 Minutes

Ingredienser

2 stk skiver rugbrød
4 spsk. hakkede hasselnødder
1 spsk. sukker
1 dl. piske-fløde
4 stk store kugler vaniljeis
4 spsk. syltede kirsebær
- lidt revet mørk chokolade

Sådan gør du

  1. 1.Smuldr rugbrødet og kom på en stegepande sammen med sukker og hasselnødder.
  2. 2.Rist blandingen, indtil brødet begynder at blive mørkt og sprødt.
  3. 3.Afkøl helt.
  4. 4.Pisk fløden til skum, og fordel på fire tallerkener.
  5. 5.Kom is, kirsebær, de sprøde rugbrød og nødder og chokolade herpå og server.

Tip!

Rugbrødsblandingen kan laves et par dage før, du vil servere desserten. Opbevar drysset i en kagedåse, så blandingen forbliver sprød.

Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert, #få ingredienser og #børnevenligt