Indisk rispilaf med asparges og smørstegt ris
AFTENSMAD

Indisk rispilaf med asparges og smørstegt ris

Opskriften her er med rå jalapeno, der smager så meget bedre end de syltede, vi kender. Karry gør retten smuk og gul og sender smagsløgene på smuttur til Indien. 
  • 4 Personer

Ingredienser

4 dl. basmatiris
40 g smør
1 tsk. mild karry
1 bundt grøn asparges
1 stk. grønne jalapenos
1 dl. mandel
1 dl. cashewnød
dl. rosin
- mynte

Sådan gør du

  1. 1
    Kog risen efter anvisning på emballagen.
  2. 2
    Smelt 30 gram smør på panden og rist karry heri. Vend de kogte ris heri og vend godt rundt.
  3. 3
    Skær eller bræk den nederste trævlede del af aspargsen fra. Skær jalapenos i skiver og ryst kernerne fra.
  4. 4
    Smelt nu resten af smørret på en anden pande og svits asparges og chili herpå i 3-4 minutter.
  5. 5
    Vend mandler, nødder og rosiner i risen.
  6. 6
    Anret ris med stegte asparges og jalapenos på stort fad eller på portionstallerken. Drys gerne lidt mynte herpå.